Wednesday, March 24, 2010

Dahab 2010

Esimene päev, 20 märts:

Sel aastal siis jälle Dahabis. Hommikune tsarterlend jõuab Sharm el Sheiki päris varakult, see sobib väga hästi, sest nii saame kell 10 hotelli võtmed kätte ja juba kell 12 oleme vee peal. Rain ja co (Rain perega, Raini vend Ain ja Raivo perega) otsustavad asjad rentida venelaste klubist Vertatoria, aga kuna see klubi pakub RRD asju, siis otsustan Harry Nassi kasuks- RRD asjad on mulle tundmatud, pealegi on Nassil ka slaalomiasjad olemas ja klubi üsna tühi. Seega võimalus, et ilmale sobivad asjad on alati saadaval, on päris suur. Hea märk on seegi, et vaatamata olematule prognoosile, tuul puhub. Umbes 12m/s, auklik, nagu Dahabi termokas ikka. Tagapool veidi ühtlasemalt. Kasutan 5,8 m2 RS purje ja JP 92 liitrist slallikat. Tundub päris hea komplekt. Raini vee peal ei näe, sest ei tea milline on tema puri.

Teisel hommikul puhub ikka tuul. Küll veidi vaiksem, aga ikkagi 7-8 m/s. Proovin siis 122 JP slallikat ja alustuseks 7,2 RS purje, seda on aga kahjuks vähe. Kõige suurem saadaolevatest purjedest on 8,2 kämbriteta (või on seal kusagil ka mõni kämber) puri (vist Hellcat). Seda kahjuks tööle ei saagi. Tundub, et laenutuses on kõik purjed alt vähem peale tõmmatud, kui vaja. Nii ongi kogu aeg see jama, et sätin muudkui trapetsiaasasid, kord ette, siis taha. Aga sellise vähe pealetõmmatud purjega peabki selline jama olema, sest puri ei oma õiget kuju. Kaldale tagasi, et purje trimmida, klubis on olemas ka veel suurem, 9 ruudune puri. Vahetan selle peale ja hakkan ka seda alt peale tõmbama. Kohalik araablane jookseb käte vehkides minu juurde ja ei luba mul midagi teha, sest puri on ju tema poolt rigatud ja täpselt nii peabki olema. Ei viitsi temaga vaielda, ootan, kuni ta korraks nurga taha kaob ja tõmban siis purje alt peale. Viimsed sõidutunnid õige trimmiga on päris head. Ei saa enne lõpetatud, kui olen päris väsinud- 9 ruudune on klubis ainus ja see läheks kohe teiste poolt kasutusse kui kaldale läheksin. Pärastlõunal tuul vaibub.

Kolmandal hommikul puhub jällegi, vastupidi kõikidele prognoosidele. Oleme Aini ja Rainiga umbes 9.15 klubis, peale kõige suuremad saadaolevad asjad (122 laud ja 8,2 puri) ja veele. Saame paar glissi, kui tuul vaibub. Tundub, et tänaseks on kõik, tiksume kalda poole, aga veel enne, kui kaldale jõuame, hakkab korralikut puhuma. Pool tunnikest suurte asjadega, seejärel 7,2 RS ja 122 laud. Selle komplektiga kuni lõunani. Lõunasöögilt tulles valutavad lihased, otsustan toas pisut pikutada. Aga see puhkehetk venib õhtuni, olen saanud mingi viiruse, väike palavik ja kõhulahtisus käivad asja juurde.

Neljas päev. Hommikul on kehv olla, otsustan, et lähen mere äärde pärastlõunal. Kui lõpuks sinna jõuan, selgub, et tuul on just vaibunud. Hommikul olid olnud 100% gliseerivad tingimused- täpselt nagu mul WCs. Õhtul on plekk ja seega võrkpall.


No comments: