Saturday, March 27, 2010

Dahab 2010, II

Kuues päev.

Täna on siis jälle kõva tuulega päev, hommik algab 5,8 RS ja 92 slallikaga. Umbes tunni jagu, siis juba väikeste asjadega 5,0 Zone ja 84 Freestylewave. Tuul on väga pagiline ja kalda all on teda vähevõitu. Taga “speedys “ tahaks veel väiksemaid asju, aga ei viitsi kaldale vahetama minna, sinna saamine on päris väsitav. Pärast lõunat veel paar tundi 4,7 ja sama laud. Lõppkokkuvõttes väga lahe päev.

Viimane päev:

Hommik algab jälle varakult, üheksast oleme klubis. Hommikul on väga hea ühtlane slallituul, siiski vaid suurematele asjadele- 8,5 V8 ja 122 laud. Sõidame Aini ja Rainiga “speedys”, kõigil on suu kõrvuni. Pärast lõhikest joogipausi lähen veel peale, paar tundi lähevad samade asjadega kui lennates. Kella ühe paiku näen päästeplatformi juures tuttavat pilti -slalli start, umbes 15 purje! Sõidan neile järele, rada läheb umber metallpoi tagasi päästeplatformi juurde (kes on Dahabis käinud, need saavad aru). Rada on sellise kursiga, et esimene ots on allatuules ja tagasi kõva krüss. Finishisse saamiseks tuleb teha paut- meil Eestis poleks vist selline rada mõeldav, seda nuttu, et nii slalli ei sõideta ei jõuaks ära kuulata. Aga tegelikult on päris lahe.

Selgub, et Club Dahabis toimub mingi Brittide slaalomi koolitusnädal ja selle raames seda õppe-võidusõitu peetaksegi. Stardid lähevad umbes 15 minuti tagant, kokku saame 5 starti. Sõitjad on erineva tasemega, osad päris kiired vennad. Kuna mul stardikella pole, siis stardin teiste järel, minu kiirus on päris hea, saan esimese otsa alati kätte. Päris esimene pole üheski sõidus, aga teised, kolmandad, neljandad kohad. Lõpuks olen päris läbi, kaldale jõuan pärast kahte. Kokku siis seega 5 tundi puhast sõiduaega. Otsustan lõpetada, kuigi puhub väga hea sõidutuul. Õhtul tõuseb torm, punane udu katab lahe sest kõrbeliiv lendab mere kohal. Homseks prognoositud tuul on kohal, aga siis oleme kahjuks juba kodus.

No comments: