Saturday, February 26, 2011

Jõulumäe


Vabariigi aastapäeva puhul otsustasin osaleda Pärnu Jõulumäe 30 km suusasõidul. Ilm oli külm aga päikesepaiseline, nagu sel talvel kombeks.
Start anti kell 12, stardis oli nii umbes 90 sõitjat. Ette joonele kutsuti nimeliselt kuulsamad sõitjad, Jürka nende hulgas. Stadis oli teisigi surfareid, Peep, Matti nende hulgas. Siis läks sõiduks. Alguses paaril tõusul pidi veidi hoogu maha võtma, muidu oli kõik OK, vaatamata kitsale rajale. Eks tagapool võis asi veidi teisiti paista.
Esimesel ringil kolmest suusk eriti ei lipanud, lumi lihtsalt oli metsa vahel väga külm ja härmatis oli lumel. Päikese käes oli oluliselt soojem ja nendes kohtades, kus päike veidigi puude vahelt lumele paistis, muutus libisemine järjest paremaks. Viimasel ringil olnuks patt libisemisele midagi ette heita (mõned üksikud kohad metsa vahel välja arvatud).
Üldiselt oli päris hea sõit, eelviimasel ringil enne staadioni süitis must mööda 418, täpselt paraja tempoga. Viimase ringi alguses läksin tast uuesti mööda, ta jäi minu taha. Koos sõites õnnestus veel mõned mahajääjad kinni püüda. Jõulumäe tõusudel sain ka 418 pisut eest ära, finishis umbes 100m eduga lõpetasingi 28. kohaga. Aeg 1:40 (lõpuprotokoll).
Suur tänu Jürkale kutsumast ja korraldajatele hea ürituse korraldamise eest. Kui vähegi klapib, siis katsun ka viimase lume võistlusel kohal olla.

Homme siis Tallinna maraton Kõrvemaal




No comments: