Saturday, September 4, 2010

Vol3 Lohusalu surfikool, "Parim on alles ees!"

2. koolipäeval tuli Lohusallu kokku 40 fanaatikut, kes saavad elust teistmoodi aru. Nad on "haiged". Dr.X -i diagnoosi järgi puudub neil reaalsustaju, kohati on nad väga impulssiivsed ja normaalsest tavapärasest käitumisnormist tugeva kõrvale kaldega. Kõrvade vahel paistab küll pea olevat, aga kui tuul puhub, siis see on seestpoolt täiesti tühi. Sümptomid on: väga "keskendunult närviline" liigutuste jada rannajoonel, mis tavaliselt lõppeb surfikomplekti ujutamisega. Ujutamisel on algul "haigel" väga tõsine ja süvenenud pilk, aga kui laud ujub ja jalad lähevad ise aasadesse, siis tuleb näole särav naeratus. Selline käitumine nagu UFO-dki on ikka veel NASA teadlaste uurimise objektiks. Seni seletus puudub, teadlased uurivad, ja nii on!
PaPaSlall vol3
Nii nagu ilm.ee lubas, nii ka oli 10-15 m/s ja laine kõrgus 1-2m. Tuulesuund on Nord ja katapult iga teine kord. Vol2 Pärnus oli teinud head eeltööd edasiarenguks. Järgmisele vol3 levelile tõusid 40-st osalejast pooled. Lahing surfari ja loodujõudude vahel oli kohati päris julm, aga kavalusega saab alati. Kõik, kes vahulaine ärakavaldasid said täie õigusega finišis teada oma koha siin päikese all.
Ilus ilm oli kohale meelitanud ka Eesti eliidi, kes oma oskusi avalikult tutvustasid. Ernot me ju teame ja nii ka läks, et tema surfikama liikus kõige kiiremini. Erno ise jäi pidevalt EST2 lauast maha, aga lauale meeldis kiiruse ületamine ja nii see varustus Erno esikohale lohistas. Tugevat konkurentsi kuni viimase 5-nda sõiduni pakkus EST311 komplekti kippar Henri Kaar, kes poomi küljes rippudes jäi siiski teisele kohale, purjega käisid Henril pärast sõitu väga tõsised läbirääkimised -juttu oli suuruse teemadel, mille peale 5,5m puri lubas ennast ületada ja järgmisel korral kiiremini liikuda!
Kõige raskem oli kindlasti EST202 Martin Ervinil. Eelnevatelt slallidelt ju võidud taskus ja kindel liidripositsioon saavutatud, aga... Kõrged õhulennud, mis slaalomis punkte ei anna ja vähendavad kiirust jätsid vanameistri 3-dale kohale. Martin lendab ilmselt seepärast, et kaugemale näha, aga samal ajal slallimehed kihutavad tema lendlaua alt läbi ja võtavad juba märki. Soovitades Martinile kilekotti ütleb ta konkreetselt:"EI IIAL!"
Heal kingsepal on alati oma liistudest kahju loobuda!
Erilist tähelepanu tõmbas jällegi Matti Mik-u võsu Roland, kes on õpetatud kellast lugupidama ja tegi 3-s sõidus 0 stardi. Müts maha sellise oskuse ees.
Ülitäpsed stardid tõid Ronaldile stabiilset edu olles pidevalt 4-s. Ka Saaremaa uhkus John Kaju näitas, et on pärit mereriigist, dikteerides mitmeski sõidus, kuidas asjad tegelikult käivad :-)
Fotol ... Kanuutajad Lohusalu lahel ehk vahet pole, peaasi et liigub

Samuti trotsisid vol2-lt silma jäänud noored mehed Bert Peterson ja Karl Erik Saarm avamere pirakaid laineid, millega tõestasid jällegi, et kuuluvad oma haigusega Eesti surfiriigi slallikoondisesse.
Vanemad härrad Lembit ja Jüri lasid samuti ahtrist juga ning püsisid tippsõitjate ahtrivees. Jürka ja Mölder proovisid ka põkkumist, sest kuna pea on nagu nii tühi, siis väike põrutus teeb ainult head. Jürkal küll pea pisut veritses, aga kuna kõrvad pihta ei saanud, siis kohises sama moodi edasi kui ennem laksu.
Hängluuserid polnud veel Vol2-st taastunud ja ületreeningu märgid paistsid välja igast liigutusest. Otto küll 3.-s sõidus oli 1. märgis 5.-6.-s, aga liigne adrekapurse biitsepsi piirkonda vabastas käed poomist, mis iseeneslikult haarasid kiivrist ja nii see parim sõit ka sinna paika jäi. Ivari ajataju on teises dimensioonis, kuhu pääsevad ainult need, kellel on sellised võimed. See on lihtsamalt öeldes teine ajaruum, kus on aega rohkem kui siin kiires maailmas.
Vaadake filmi "ALGUS"
Erki oli jällegi omaette klass, mida ei oska kommenteerida (ilmset oli kuppel ja aku liiga tühi).
Ei tea, mis seal kiivri all toimub ???

Kokkuvõte
Karmides tingimustes saab ainult tugevamaks ja mida raskem on lahingus, seda kergem saab olema treeningul! Jällegi peab kiitma osalejaid, sest ühtegi vinguvat kahe-käelist ma ei märganud ja optimism parema tuleviku suhtes püsib veel kuni meile tuult jagatakse.

Looduses püsib siiski endiselt TASAKAAL ja nõrgad süüakse lihtsalt ära!
KOHTUME VARSTI! Hängluus!

Ülevaade läbi Jaanus Ree objektiivi: http://www.jree.ee/album/29
Orm Valtsoni pilgutused:

3 comments:

Unknown said...

Nagu Juhan Smuul oleks need read kirjutanud. Ega sa juhuslikult Muhumaa mees ei ole? Mõnus lugemine, jään kogutud teoseid ootama :)

Karmo said...

ma olen ema-isa poolt võrumaamiis, aga neile meeldisid suurlinna tuled ja kolisid Tallinna. Ehk leiad siit algatuseks midagi: http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?18169

tom44 said...

Karmo, esimest sõitu ma ei lõpetanud, äkki parandad tulemustes vea.