Friday, September 17, 2010

PaPaSlall vol4 Katariinal

Edasiminek slalliarengus on märgatav, sest vol3 ja vol4 vahe on sama nagu võrdleks vastmunetud käomuna vana seaga. (Rummu ütlus) Tähendab seda, et stardid olid stardi moodi ja minuti jooksul olid võistlejad rajale lennanud.
Kui vol3-dal stiihiaga võideldes võitsid pooled osalejatest, siis vol4-dal sooritasid kõik võistlejad oma parima ja finišiprotokolli mahtus 39 kiirustajat. Vähesed pidurdasid ja pidasid lugu sõnakõlksust "Tark ei torma". Juba 1.sõidu stardisignaaliga suruti küüned päädsidesse ja trapetsotsad venitati keharaskusega pingule. Kiirus muutis keskendunud tühjad peakolud tõsiseks ning rong (loe: laevastik) hakkas liikuma.
Exteemvedurijuht EST2 soov oli loomulikult kõik vagunid seljataha jätta, aga ... 3.sõidus tõestas Saaremaa uhkus John Kaju EST24, et ka temas on piisavalt tahtejõudu, millega ešeloni vedada. Ja siis see juhtus. Vana vedurijuht pidi leppima veepritsmetega ja nuusutama noore teotahtelise ahtrivett.
"Jah, nii see algab", peab mõtlikult ütlema:"Noored tulevad peale, nad on näljasemad ning suurema treenitusega". Ja ühel ilusal päeval on toimunud generatsioonide vahetus, see "Tark ei torma"ütlus, jäägu vanasse aega. Uues maailmas loeb ainult kiirus, kiirus ja kiirus, mõõdetagu seda bittides või sekundites.Seni viisakuse etalonnäidis hängluuser EST898 tegi 4.sõidus sellise kiirenduse, mis kohtuniku lõua töllakile vedas. Mees oma parimais aastais ei saanud oma Manta taltsutamisega hakkama ja põrutas 5sek ennem õiget aega rajale. Analüüsides toimunut saab seletada seda vaid sellega, et pole veel Mantat tundma õpitud ja noor lauake soovis peremeest üllatada. See pull muidugi kaua ei kestnud, sest Erno ešelon sõitis Ottost alt ja ülevalt läbi. Aga ilmselt need esimesed 150m olid Ottole magusad.
EST311 näitas, et kodutöö oli tehtud 5-le, sest stabiilne sõit 3-e hulgas võib parimatel päevadel kinkida ka üldvõidu. 5+ saamisele on Henri juba väga lähedal.
Eeskujuliku hinde saavad jällegi noored kotkad Roland ja Randar, kes annavad tugevat usku, et Eesti slaalomi tipptulemused on veel vormistamata.
Tublid 3 naisslallijat Annika, Regina ja Helle said samuti mekkida, mida kiirus tähendab. Ilmselt järgmiseks vol5-daks on nemadki arenguhüppe teinud, sest kiirusejanu on narkootilise mõjuga ja kui doosi kätte ei saa, siis peab ilmselt Dr. Mumma visiidile minema. Parem oleks ikka merel tühja peaga tuult püüda kui rohelise aia taga koomikutega rahustavat platseebot neelata. Usun, et naised jätkavad samal lainel ja kaunistavad Püha PaPa Slalli sarja.Kripeldama jäi pärast supipausi planeeritud 3-e sõidu ärajäämine, sest tuulemaksu ülekanne jäi hiljaks ja tuulekraan keerati lahti, siis kui kohtunik koju ajas. Aga siin toimis jälle see vana hea "Tark ei torma" ütlus. Neljapäeva targad, kes õhtupoolikul pärast plekki veel tugevat tuult said olid Tommm, HL Ivar, HC Aivar, Meelis, Roland, Virgo, Papa jt.

Vol5 toimub prognoosi korral Pirital koos Grand Aftersurf Partyga

Olge lainel ja mõnusad!

No comments: