Friday, August 27, 2010

PaPaSlall Vol2 Pärnu Special Survival 20m/s



Selle aasta Vol2 jääb meelde ilmselt kõigile, kes ennast Pärnu randa kohale vedasid. Prognoositud tugev tuul koos lendava liivaga tekitas rannapiirdele minidüünisid ja silmad olid liivapudru täis. Meri näitas oma ürgset jõudu ja lainevaht ulatus silmapiirini. Kohale oli tulnud 33 julget kiirusenarkomaani, nendest 2 naist ja 8 noort, kelle hulljugus ei pannud põlvi väristama. SUUR, SUUR AU NEILE!
Planeeritud ajakava nihkus pool tundi edasi kuna Arvedi skuuter oli eelmisel õhtul õhtale läinud ja Andrese kummikaatriga polnud lootustki mere poole minna. Seega tuli vastu võtta otsus:
"Et kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab!"
Pärnu Jürka vedas suure punase palli vette otse surfiklubi eest, see eest kohtunik Karmo ja Jahe alustala Kent suundusid märgid-raskused kaenlas muuli poole, mida polnudki olemas!? Veealuse muuli kõrvale paigaldati lootuses, et jäävad suures murdlainetuses püsima 2 oranžikat suurt märki, millest pidi tekkima rada.

1. start anti 15.05 ja spiidinäljased surfarid panid täiskäigud sisse. Tuul oli aga liiga näkku ja enamus ei saanud märgile pihta :-(
Aga kuna surf on lahe, siis keegi ei kobisenud ja esimese sõidu finišiprotokolli jäi pidama vaid 13 surfihaiget. Edaspidiste startidega kõigi teadlikus tõusis, hirmud lahtusid ja adrenaliini pursked sööstsid kehasse.
Fotol: ....................... Start ja sõit käib Roland Miku juhtimisel.

Kõige eredam täht oli kindlasti Roland Mik, kellelt on ka vanadel kaladel õppida. Rolandi super stardid ja kindel sõit andsid kõrgeid kohti kõigis sõitudes ja kokku 5.koht. Randar Põld pani ennast nii vägevalt maksma, et tema lemmik slallikas kaheks tükiks poolitus. Glissipind jäi küll alles, aga vööriosa pani koos purjega minema. Nukker päev Randarile, aga see tähendab temale uue ajastu algust, sest ega lauad pole maailmast otsa saand. Loodame, et PaPa aitab hädalist!

Silma jäid samuti vanakooli mehed Lembit Sejamaa ja Jüri Kaldoja, kelle ette peaks alati kummardusega saabuma. Eesti kiireim Martin Ervin tegi sellist shoud, et startis 3.-s sõidus 2m kõrgusel õhus ja lõpetas viimase 5.-enda sõidu katapulteerudes lauast 5m kaugusele. Ässad võivad seda lubada!
5.-nda sõidu 20m/s tuuleiilid ja vihm andsid lootust, et saab veel kiiremini, aga enamus kiirendused lõppesid katapulteerudes, mida said vist kõik tunda koos sinakate plekkidega näo ja kogu kere piirkonnas. "Kahju, et rahet ei tulnud:-)"
Isa ja poeg Möldrid näitasid samuti kõrgklassi ehk, et ka Tartus on trenni tehtud. Slalli PaPa katsetas ka, aga hilinemised, mis on tal veres ei aidanud kõrgemale 11.-st kohast.

Hangluuserid on endiselt ebastabiilsed ja kohati ka labiilsed, kuigi tahtimist on kõvasti üle Eesti keskmise. Aga olen rohkem kui kindel, et luuserite rippimise aeg on järgmisel korral :-) 
 Hr. Hardcore hakkab softitamisest välja tulema ja tegi endale kingituseks 8.-9.-nda koha jagamise. Kõige suurem respekt Tiina Jürissonile, kes kuni purje purunemiseni pakkus mehepoegadele tõsist konkurentsi ja nii mõnigi dzentelmen temast taha poole jäi. See on elementaarne, see ongi viisakus ja lugupidamine õrnema soo vastu!
Erilise mulje jätsid kõige pisemad Karl-Erik Saarm
ja Pert Peterson oma südika suhtumise ja jonniga tuulis-lainesest merest jagu saada. Nad on juba päris mehed, kes alla ei anna ja nihutavad limiite. Soovin neile suurt tulevikku!

Lõpp hea kõik hea!

1. Martin Ervin / Extreme
2. Toomas Mölder / Surfhouse
3. Jüri Kaldoja / Jahe Pärnu
4. Henri Kaar / Extreme
5. Roland Mik / Surfhouse
6. Lembit Seljamaa / Pärnu
7. Andres Tammeveski / Exocet
8. Toomas Kasenurm / Jahe Pärnu
9. Aivar Kajakas / Mahe
10. Taivo Peterson / Pärnu



Tulemused: http://www.slaalom.com/

Kohtumiseni Vol 3-l

1 comment:

Unknown said...

tänan, et mind ära mainisid! Tekst on sul mõnus, kuid ma olin tegelikult 8. kohal :)