Tuesday, June 29, 2010

Kuhu on jäänud Papaslallid!

Mitmed slaalomihuvilised on meie poole pöördunud sellise küsimusega. Ja ilmselt õigustatult, sest sel aastal pole veel ühtegi etappi toimunud.

Selleks on rida põhjuseid. Esiteks tundub, et slaalom kui distsipliin on pärast eelmisel suvel toimunud Papaslalli sarja väga populaarseks muutunud. Seda ka korraldamise poole peal. Sel aastal on toimunud juba Eesti meistrivõistlused slaalomis Pirital, 2 etappi Pärnu slalle, Chicade korraldatud slaalomivõistlus Pirital ja Bacardi fun slaalomirajal slaalomiks sobiliku tuulega. Kui asi nii jätkub, siis sügiseks koguneb võistlemise võimalusi slaalomis kindlasti üle kümne- mis tähendab, et huvilised saavad regulaarselt võistelda. Aga just see oligi põhjus, miks me Papaslalli eelmisel hooajal ellu kutsusime!

Kindlasti pole meil kavas hakata korraldama võistlusi slaalomivõistluste korraldamises. Kui Pärnakad, Chicad või keegi kolmas soovib slaalomit korraldada, siis oleme sellega meeleldi päri, sest ka meie enda tagasihoidlikuks sooviks on tegelikult võistlustel osaleda, mitte neid korraldada. Andke meile vaid teada. Siinkohal soovime jaksu kõikidele korraldajatele!

Oluline kriteerium, mille me enda jaoks oleme seadnud: me ei korralda üritusi paralleelselt teiste surfiüritustega. Ikka põhimõttel, kes ees, see mees! Just selle pärast, arvestades Tallinnas toimunud Formula ja Raceboard võistlusi, otsustasime juunis raske südamega Papaslalli edasi lükata. Kuigi oli selge prognoos slaalomiks ja slalomistidel hammas verel. Õnneks said huvilised siiski ka sel korral ikkagi Pärnus slaalomit sõita. Lõpp hea, kõik hea!

Samas on selge, et head asja ei tohi olla liiga palju. Kõigil meist on lisaks surfile ka muud kohustused ja ei jõuaks keegi meist võistelda tihedamini kui kord nädalas- isegi kui tegemist on ühepäevaste üritustega. Vist oli just see põhjuseks, miks Chicade väga hästi planeeritud ja läbi viidud slaalomivõistlus jäi osalejate poolest hõredaks- oli ju sellele eelnenud nädal ideaalset surfiilma. Vaim oli valmis, aga liha nõder!

Papaslallid pole kadunud. Need toimuvad vastavalt välja kuulutatud plaanile, kuni viis etappi hooaja jooksul. Eesmärgiks on naeratus võistlejate näol ja heaolu kordaläinud surfipäevast. Papaslall toimub, kui need tingimused on täidetud. Pöidlad pihku, et see päev saabuks võimalikult ruttu!

Seega, Papaslalli osas peaksid eelnevaga kõik küsimused vastatud olema. Endiselt on aga õhus küsimus, kuhu on kadunud Volots ja nüüd ka Jaanus Ree?

Head tuult kõikidele surfisõpradele, lauaklassist olenemata!

3 comments:

Karmo said...

"Tark ei torma!"
Ja kuna TeamJahe on iga aastaga vanemaks ja jahedamaks saanud, siis luban omalt poolt sel aastal parimad kohad kinkida uutele tegijatele.

Ise pean olema erapooletu stardikohtunik. Kõik märgid, kaater ja sekretärid on kontrollitud:) Tuult 8-15 m/s ja teeme ära!

HangLoose said...

Tundub ,et Karmo puges kaatrisse peitu. Eks ta õige ole ka ,kui ikka kiired Hanglooserid silmad kinni märgi poole sõidavad ,siis nalja ei ole. Loodan ,et on rauast kaater mitte kummi....))

Karmo said...

to Hangloose. Te vast ikka teate sõnade Hang Loose tähendust. Kuni Te silmad kinni sõidate, siis usun küll, et Teie tiim võiks korraldada uue menuka võistlussarja: "PIMESURF" (maailmas esmakordne ;-)