Thursday, June 17, 2010

Saarnaki, kolmas päev

Hommikune Rohuküla ilmajaam väitis, et kohe läheb kõik heaks. Sellegipoolest oodati ja kaaluti pikalt, sest meri oli veelgi jahedam kui Teami liikmete meeleolu. Variandid: Vormsi, Hiiu laiud, Topu. Käidi korduvalt ilmaprognoose uurimas, lubas loodetuult, ööseks läänetuult, hommikuks lõunakat. Seega - Vormsi olnuks jälle kole krüss, pealegi ähvardas Vormsi variant kolmanda maabumisega Hobulaiul. Velts otsustas, et temperatuur ei anna Rio de Janeiro mõõtu välja ja otsustas Tallinna hääletada. Või takso võtta. One down, 5 to go. Panime Veltsi laua ja purje kindlasse kohta transat ootama ning veel enne kui meie kusagil jala maha jõudsime toetada, teatas Velts, et sai Rohukülas kogemata kokku sõbraga, kes ta otse koju ära viskas. Mis oli hea, sest ega sellist hääletajat keegi küll vist peale poleks võtnud.

Ülejäänud seltskond startis jälle Heinlaiu-Saarnaki suunale ja jõudis lõpuks õnnelikult ka kohale. Mis teel veel juhtus, kirjutab Andres ükspäev pikemalt. Saarnaki kohal tiirlev sääsepilv sundis muutma saatepaadi ajutiselt riietusruumiks, seejärel köögiks ning lõpuks ka restoraniks. Kalaroogade osas oli valida spinningu ja lihtõnge vahel. Papa võttis tuulehaugi.

Alles hilisem ringkäik laiul tõestas, et kui küsida, saab mõnikord ka parema öömaja kui paadi all või rannavalli peal. Saarnaki sõbraliku külalisonni pliidi all põleb tuli ja matkarühm naudib rummipudelit pikksilmana kasutades kena päikseloojangut. Papa tutvus tuulehaugiga, meeleolu on kurb aga pidulik.

No comments: