Sunday, October 18, 2009

ALOHA MAUI


Täna oli viimane MAUI surfipäev. Homme sõidame ära Oahule ja siis järgmine päev algab juba tagasilend. Prognoos tänaseks oli väga hea. Tuleb ikka kinni pidada surfarite vanast tõest, et TARK EI TORMA. Ootasin kella 13.00 ni ja siis läksin uuesti Kihei spotti. Et vältida järjekordselt dushivee joomist ja varustuse puudumist, rentisin reisikaaslastele väikese teise auto, et nad saaksid saare vaatamisväärsustega tutvuda. Terve päevane reis Hanasse oli ka neile olnud huvitav ettevõtmine. Rannas ootasid mind ees juba muhedad, eelmisest päevast tuttavad mehed. Vaatasid ookeanile ja ei kiirustanud kuhugi.


Üks vend rigas üles 5.0 ja läks merele. Sai minema ning ma otsustasin ka et lähen järgi. Rigasin 5.0 üles, lauaks eilne 105 freestile laud. Kalda alt välja aga ei saanud, kuna seal kas vaikis täitsa ära või keerutas nii jubedalt. Lisaks tekkisid eemalt madalikult ka ca 2m lained, mis murdusid just seal , kus üritasin merele saada. ca 30 minutit hulpimist aga minema ei saanud. Ujusin koos kamadega kaldale. Kohalikud ka uurisid, et WAS IT GOOD SWIMING!!!!


Soovitasid, et tuleb lihtsalt natuke veel oodata, kuni tuul stabiliseerub. Ca 1h pärast see ka juhtus. Kalda all hakkas korralikult puhuma ja siis tulid ka Prod kohale. Sõitsin ca 1h, kaldast kaugemal puhus päris kõvasti ja olin jälle kõvas ülepurjestuses. Kuna laud oli aga Weivamiseks liiga suur, siis lõpetasingi läbiväsinuna päeva. Ka käed olid päris katki.


Nautisin vaatasin veel natuke asjatundjate weivamist ja hüppamist. Eriti vahva oli üks hallipäine vanamees, kes tegi kõik võimalikke trikke. Pakun tema vanuseks ca 70.


Rendiasju tagastades soovis tsehhist pärit noormees siia vähemalt kolmeks nädalaks tulla. Peab seda soovitust järgmine aasta tõsiselt kaaluma.


Aloha


Rain

2 comments:

Karmo said...

Kuna tark ei torma, siis veel pisut aega on, aga "Õige, mis õige", Mauile tuleb ennast seada vähemalt kuuks ja veel parem kui kuudest hakkavad kujunema aastad. On , millele mõelda ja kui lapsed suured võiks kaaluda jalgade jahenemist turgutada teiste "Taatide" seltsis Maui ilusatel randadel surfates. Tea Rain, et Eestis endiselt pori ja sellega loopimine!

Unknown said...

Hawai - kõlab nagu plaan meie hallis ja vihmases sügispäevas.
Tõepoolest, te ei peaks tagasitulekuga kiirustama! Oodake pisut, jõuame Mauile 28. detsembril!
Aloha!
Helle