Saturday, October 17, 2009

Kihei SPOT MAUI


ALOHA

Täna oli esimene korralik surfipäev. Hommikul jõudsime veel enne tuule tulekut ära käia kohaliku kõrgema vulkaani HALEAKALA tipus. Alates 13.00 nagu kohalikud lubasid, hakkaski puhuma ja tõstis kuni õhtuni välja. Kiheis, Maui saare lõunakaldal tekib põhjatuulte puhul tänu kahele vulkaanilisele mäele ja nende vahele jäävale tuulekoridorile korralik võimenduse efekt nii et kui prognoos lubas 13 knotsi siis tegelikult oli 25 ja rohkemgi. Laenutasin asjad Kahuluist Naishi laenutusest, kus olid väga abivalmid abilised. Andsid lausa 3 purje kaasa + kogu muu vajalik varustus, k.a. trapets. Ka hind 49$ päev on täiest mõistlik.


Rigasin 5,7, lauaks Goya 105L. Alguses tundus isegi natuke vähe ja korraks proovisin ka 6,5, kuid vahetasin selle kohe 5,7 vastu tagasi. Neil siin 6,5 oligi kõige suurem puri! Tuul järjest tugevnes ning ka 5,7 oli palju mis palju, kuid kuna minu reisikaaslased olid auto ja kogu ülejäänud varustusega natukeseks ilusaid kohti läinud vaatama, siis punnitasin sellega, mis oli edasi. Vahelduseks jõin janu kustutuseks ka rannadushi vett peale, sest vesi ja joogid olid autos, mis kuskil eemal.


Kokkuvõtteks aga korralik päev kirjas. Väikesed vesivillid ka kätel. GPS max. kiiruseks sain lainelel vingerdades 43 km/h mis on nende olude kohta rahuldav tulemus. Korra oli ka väike ehmatus. Nimelt olin kaldast ca 0,5 miili kaugusel, kui nägin korraga suuri musti sabasid ja uimesid veest välja tulemas. Selgus, et tegu oli sellel ajal Hawaiile saabuvate vaaladega. Kokku oli neid kolm. Alguses võttis natuke kõhedaks, kuid jibe tuli välja ja sain ilusti kalda poole tagasi sõidetud. Igasugu muid väikeseid tegelasi oli ka mitmeid, kes enda väikest seljauime näitasid.
Eriti aga paneb kadestama hallipäiste surfarite agarus. Pakun, et vanuses 60-70 mõnusaid ja kogenud purjelaudureid, kes väga hästi sõitsid, on siin ikka palju.......
Siin on tõesti MAINE PARADIIS.
Aloha

Rain


No comments: