Thursday, August 7, 2008

Tahaks lennata

Tegin veidi EPL tööd, nimelt oli mul täna asja Viimis vallavalitsusse ja uurisin siis veidi ka detailplaneeringuid. Ikka selleks, et aru saada, kas võib juhtuda see, et Rohuneeme ja Pringi surfikohad jäävadki surfile suletuks. Sest asi on päris hapu, kuna võsasurfi isade Tigekala ja Virgo Korvi kuulsaks sõidetud Pringi jääb tabalukuga suletud värava taha ja ainsas idatuultele avatud Tallinna surfikohtas Rohukas on selgelt tunda maaomanike soovi seal liiklemist piirata. See, et kellelgi kusagil on värava võti mind eriti ei rahulda, kuna mul seda võtit pole. Samuti ei ole mul mingit tahtmist arutada mingite tontidega, kas ma tohin Rohuneeme randa minna, kui tuul puhub.

Selgus,et Rohuneemes asuv Kivineeme tee jupp on detailplaneeringu järgselt avalikuks kasutuseks määratud tee ja Viimsi vald on sulgemise probleemist teadlik. Kahjuks pole sellest teada andnud surfarid, vaid viimsilased, kes ilmselt sooviksid sinna ligi pääseda ilusate rannailmadega. Vallaametnik oli üllatunud, et on keegi veel, kellele see asi korda läheb. Tegemist on selles suhtes patiseisuga, et sellele teejupile servituuti seatud pole, samas ei tohiks aga omanikud detailplaneeringut arvestades seda maad liikumiseks sulgeda. Muuseas sama kehtib ka „rigamisplatsi” suhtes. Vallast soovitati mul nendele teada anda, kui mingeid takistusi tehakse, nad olla juba mingi teel olnud keti suvel maha võtnud.
Pringi sadamale saab ligi ametlikult aga vaid punase kolmekordse telliskivimaja kõrvalt Haabneeme ranna poolt.

Mis ma nüüd siis selle teadmisega peale hakkan? Ilmselt soovitaks jällegi EPL asjameestel see teema käsile võtta. Ma saan aru küll, et „hardcore” racemehi see asi enne ei huvita, kui Pirita rand kinni läheb. Aga EPL võiks esindada surfirahva huve laiemalt, ilmselt suurem osa EPL liikmetest ei käi ainult Pirital sõitmas. Mida konkreetselt teha, ma täpselt ei tea. Aga vallal oleks huvi vähemalt Rohuneemega tegeleda ja saavutada maaomanikega kokkulepe. Surfirahva seas on kindlasti inimesi, kes saaksid siin head nõuga aidata, näiteks üks mees maheteami pikema poole pealt, kes tegeleb kinnisvaraga ja üks teine mahe mees, kes teab, kuidas kohalikes omavalitsustes asjad käivad. Samuti ka üks A tähega mees (endine purjelauatreener), kes oli minu teada põhiliselt „süüdi” Püünsi parkla väljaehitamises. Õigem oleks nende asjadega tegeleda enne, kui omanikud on teinud kulutusi nende alade sulgemiseks.

2 comments:

Unknown said...

Tänases EPLi juhatuses kindlasti harrastussurfari huvide kaitse eest olen väljas. Ja ligipääs surfispottidele on raudselt kõrgeima prioriteediga harrastussurfari huvi. Hetkel läheb küll aur jooksva hooaja muredele, aga su jutt on kohale jõudnud.

Aloha/Tom

Unknown said...

Andres, kas astusid okka päkka jälle, et nii hapuks lähed? Tegelikult olen "hardcore" racemehena endiselt huvitatud, et Rohuneemes ka sõita saaks. Tegelikult olen seda asja päris põhjalikult uurinud ja ametnikega konsulteerinud. Tegelikult on ka Mahetiimi K tähega kutt seda asja Viimsi vallas uurinud. Tegelikult on Toomas Jürjo sellest ajakirjandusega rääkinud. Resultaadi olen surf.ee jutukas ka välja öelnud. Ja tegelikult on sinust väga hea, et sa viitsisid seal vallas ära käia, kuigi ametnik on seal ilmselt hea näitleja. Kui sa veel sellega tegeled siis jõuad ilmselt sinna, kuhu teisedki, et tegemist on eramaaga, millele valla poolt ei ole mingeid kohustusi seatud. Kuna hetkel ei ole muid väljapääse ja sapipritsimine võib asju vaid hullemaks teha, siis oleme mitte just väga kõvasti karjunud. Võimalik, et liiga vaikselt. Aga jah, mulle tundub, et TeamJahe leht hakkab päris kollaseks minema juba, sest näiteks konsulteerimise asemel olete kohe lahmima hakanud.