Monday, July 25, 2011

3 tundi puhast jazzi (Pärnu Slalli 3. etapp)



Eile oli Pärnus nii tuult kui päikest. Seega igati tore ilm Pärnu slalliks. Sel korral olid Pärnu sõbrad kavva võtnud uue formaadi, nimelt GPS speedivõistlus. Sõita sai kolme tunni jooksul, arvesse läks viis tulemust- 3 tunni jooksul läbitud distants, 2 sekundi suurim kiirus, 5x10sekundi suurim kiirus, 500 meetri läbimise suurim kiirus ja ühe tunni suurim keskmine kiirus.

Kuna tuul oli speedi seisukohalt vaadates ikkagi pigem vaikne, siis polnud purjevalikus küsimust, 8.4 ja kuna 100 Manta seda purje enam hästi ei kanna, siis läks käiku 125 Manta. Tuult oli umbes 8m/s, seega igati hea valik. Kahjuks oli chop päris arvestatav, kiirust sai arendada ainult muuli all, kus kohati tekkisid lainevahed, aga sealgi oli chopine ja enamuse ajast tuult vähem kui mujal.

Suurem osa Eesti surfareid on viimastel päevadel selgeks saanud jazzi definitsiooni (ehk kuidas on seotud jazz ja pohlad). Et kõik lühidalt ära öelda tulebki tunnistada, et võtsin võistlust väga jazzilikult, st jämmisin ehk sõitsin spontaanselt kolm tundi järjest kaldale tulemata. Põhirõhu panin lõppkiiruse saavutamisele, selleks sõitsin suhteliselt lühikesi otsi muuli all. Ilmselt sel korral spontaansus ja jämm lõpuni mõistlik polnud. Tagantjärele vaadates tundub, et oleksin pidanud tegema konkreetse tunnisõidu, nagu tegid Papa, Jürka ja Niine, lastes pikki otsi muulist Raekülla ja tagasi. Ilmselt nii oleksin saanud oluliselt parema tunnitulemuse. Samuti oleks ehk kasuks tulnud mingil hetkel ka 100 ja 7,6 komplekti kasutamine, usun, et oleksin lõppkiirusele need paar vajalikku kilti tunnis juurde saanud. Jämmimise tulemuseks oli võistluste suurim läbisõit (96 km), järgmisel korral olen siis targem ja panen kaks komplekti randa valmis.

Kokkuvõttes, väga lahe võistlus, uus asi, mis tundus kõikidele meeldivat. Suur tänu Pärnu Surfiklubi meestele, kes selle toreda ürituse läbi viisid. TULEMUSED

Veel meeldetuletuseks, homme toimub plaanitud aga siiski spontaanne jazzkontsert Pirital, oodatud on kõik jämmihuvilised!

No comments: