Friday, November 7, 2008

Pakardi fann koolaga

Tarifa soojadest vetest naasnuna on väga raske sukelduda igapäevaste tegemiste rüppe. Olen otsinud igasuguseid asendustegevusi, mis väldiksid tööga tegelemist. Ja lõpuks leidsingi!

EPL kodulehel on üleval selle aasta Fun sarja tulemused. Kõik on väga tore! Aga kui vaatasin tulemusi, siis jäi silma huvitav asi- nimelt kahekordne etapivõitja Henry Himma, keda mul sel hooajal pole kordagi õnnestunud võita on üldarvestuses minust tagapool. Samuti on Silver Kattai ebanormaalselt taga. Ja seda vaid seetõttu, et etappidelt puudumist karistatakse kõikidel etappidel võistelnud inimeste arvuga võrduvate punktide lisamisega.

Tegelikult peaks iga võistlust vaatama eraldi, mis tähendaks, et etapilt puudujad saaksid lõplikus tabelis konkreetsel võistlusel osalenute arvu jagu punkte+2 (kuna DNF saab +1). Kõige lihtsam oleks lõpptabelisse punkte arvestada selliselt, et viimane koht saab 1 punkti, eelviimane 2 jne. Sarnast süsteemi kasutab EJKL oma karikasarjas, PWA ja ilmselt paljud teised sarjad. Tekiks olukord, kus suurema osalejate arvuga ja seega ka tihedama konkurentsiga võistluste osakaal oleks tähtsam. Praegu on võimalik, et soovi korral võiks vaid etappide osavõtutasu maksmisega lunastada endale auväärse 34. koha 986 punktiga, seejuures kordagi vette minemata.

Kuna punktiarvestuse süsteem on ilmselt juhendis selliselt paigas, siis ilmselt selle aasta tulemusi muuta ei saa, küll võiks aga seda arvestada järgimise aasta juhendi koostamisel. Võiks, aga ei pea. Sest tegelikut on Backardi fun väga kihvt võistlus.




No comments: