Sunday, October 5, 2008

Tarifa laagris saartematka radadel

TeamJahe Tõusulaine aasta viinakuu viiendamal päeval sai suurema viinata teoks Tarifa-laagri suursündmus – Bolonia-matk. Tõsi, eelmise õhtu viinad takistasid üksikuid heledate favoriidipükstega sportlasi starti jõudmast.

Start anti kell 13.15 ning rajale asus TeamJahe laiendatud koosseis: tempot aitas teha „Kõige Kiirem Jaanus” EST975 ning surfitüdrukute rollis astusid üles Annika ja Lisette. Purjed 5.0 kuni 6.4 ning lainete lamedamaks sõitmiseks kaasas Karmo vana hea kuulikindla saartematka-Techno. Laine ja tuul siiski hüperhulluks ei läinud, sest valiti allatuul ja tavaline kohalik Levante. Tarifalt Boloniasse sõit seega puhas downwind, kokku alla laskmist umbes 8 km jagu. Alguses ei saanud käima, pärast ei saanud pidama, esimesed paarsada meetrit tuli Las Dunase alt välja tiksuda, siis aga läks sõit edasi täies glissis. Et lõbu liiga ruttu läbi ei saaks, kasutati „downwind interruptus” meetodit ja päris bakstaagi asemel valiti leebemaid allatuulekursse. Mis lubas kõikvõimalikes laineoludes ohtralt jibesid loopida ning vahepeal Punta Paloma ilusaid randu imetleda.

Kõige Kiirem Jaanus tegi tempot, aga kuna sõit polnud tegelikult kiiruse peale, võitsid hoopis need, kes aeglasemalt sõitsid. Papal, kel igaks juhuks rosinad taskus, õnnestus koguni boksipeatus teha, mille käigus ta tutvus kohaliku elanikkonna, loomastiku ja taimestikuga. Eriti huvitasid teda laialehelised taimed, millel head pühkimisomadused ja võimalikult vähe okkaid.

Esimesed randujad Bolonias fikseerisid sõiduajaks 50 minutit ning bussidega vastu tulnud tehnilise toe tiim tervitas maabujaid värske vee ja aplausiga. Järgnes senise laagri parim surfipäev Bolonias, autodel saabusid ka värvilisemate pükstega sportlased. Tuul püsis, vesi oli soe ning pühapäeva puhul oli avatud ka Bolonia ranna eelviimane restoran.


Fotol: Bolonia-matka team, tehniline abi ja fännklubi VIP-baaris esitlust jälgimas

PS1. Rohkem fotosid ilmub Jaanuse saidile. Jälgige jutukat.
PS2. Pärast Raini lahkumist pole lobisemiseks aega jäänud, tuul on olnud vaja ära sõita. Polegi nagu midagi kirjutada. Iga ilma 5.7 ja üksikutel karmimatel hetkedel 4.2.

1 comment:

Rain Rebane said...

Lausa kadedaks teeb.
RAIN