Tuesday, September 9, 2008

Bacardi fun!

Saaremaa võistlustel osalesid jahedatest sel korral Kent, Raivo, Andres ja Jürka (kes sel korral tiimi kuulumist ametlikes dokumentides üles ei tunnistanud :( ). Toimus viis võistlussõitu, neist kaks ennelõunast sõitu tuulega 2-4 m/s. Kuna selline tuul oli prognoositud ja meil Kentiga ka vastavad ettevalmistused selleks puhuks tehtud (sverdiga Technod kaasas), siis oli loomulik, et nendes sõitudes saime Formula fleedist kõvasti eest ära. Omaette fleedi moodustasid slallikatega uppujad. Eest läksid ära RS:X sõitjad ja Kuusing Mistral One Design palgil. Kuusinguga oli küll selline seis, et märkides sain ta juba peaaegu kätte, sest tema pöördetrajektorid olid kõige uhkemad, aga käiguga sai ta ikkagi kogu aeg eest ära.Pärast lõunat saabus Formula fleeti aeg, tänu 5-6m tõusnud tuulele. Kuigi mul oli kaasas ka armsa Papa Formula, ei kasutanud ma seda, kuna seni pole õnnestunud (oma laiskus ja ajapuudus) seda veel testida. Tuult oli siiski nii vähe, et ei hakanud õppesõitu tegema. Siiski ei jäänud Technoga sugugi väga taha. Viimases sõidus oli tuult juba tugevalt üle 6 m ja seega oli võimalik ka slallikatega sõita. Ilmselt siiski võistlussituatsioonis neil võimalus kõrgeid kohti püüda puudus sest formulate fleet segas stardis ja märkides tuule.Õige slallikate ilm saabus pärast viimast starti, kasutasime loomulikult ka selle tuule ära ja triibutasime üle tunni- Bacardi fun. Endiselt on suure 122 slallikaga see probleem, et kui vähegi krüssama peab, siis kaob kiirus ja laud liigub kergelt külg ees, uime taga on valge mullirida ja uimele suruda ei saa. Kahtlustan, et originaal Drake uimed on siiski äärmiselt kehvad ja sobivad vaid allatuult sõitmiseks- või kurat sellest aru saab, kahjuks pole saanud teisi uimi proovida.

Pühapäeval sõite ei toimunud, tuult oli vähe, aga eelkõige segas udu, mis Nasvale meist maha jäigi. Kokkuvõttes üldarvestuse 9. ja seeniorite 3. koht. Erinevalt eelnevatest etappidest polegi enda tegevusele midagi ette heita, ilmselt sellise varustusega pidigi selline koht tulema. Tundus aga, et osa võistlejaid ei tunne eriti tee andmise reegleid, näiteks teises stardis lasi üks muidu hea GS klassi N tähega sõitja lahedalt mööda stardiliini alla nii, et kolm võistlejat pidid purjed vette laskma. Ma saan aru küll, et ilma stardikellata on stardiliinile täpne jõudmine keeruline, aga ilmselt tulenes selline käitumine pigem sellest, et Bacardis tavaliselt keegi ei protesti. Ja selliseid näiteid oli veel.

Nagu ikka, oli neid, kes kohtunike otsuseid kritiseerisid. Samas oli see kindlasti tagantjärele tarkus, sest prognoos oli just selline, et ainus võimalus sõite pidada oli laupäeval ja slallikatele sobilikutuule tõusmine oli prognoositud alles kella kuuest (nii ka juhtus). Seega oleks vabalt võinud juhtuda, et sõitude edasilükkamine oleks lõppenud võistluste ärajäämisega. Samas oli Johannes orgunninud väga Fun-i aftersurfi ja ilmselgelt oleks olnud kahju, kui see oleks ära jäänud. Kuna tegemist on vaba varustusevaliku ja tuulemiinimumita võistlusega, siis ei ole ju ka midagi ametlikult ette heita. Slaalomrada on kindlasti õige selle formaadi jaoks, kuna jätab võimaluse ka freeride varustusega sõitjatele. Väikeste slallikate omanikele saab soovitada muretseda suuremad lauad või oaleda vaid slallivõistlustel, kus on tuulemiinimuni reegel. Kindlasti oli sel korral võimalusi paljudel, kuna tuuleolud muutusid. Seega ei saa öelda, et fun puudus (mida tuleb kahjuks Bacardi kohta nentida). Kõige suuremat fun-i nägin Ormi näos, kes tegi ilmselt oma senise parima võistlustulemuse- 5. ja 6. koht vastavalt 1. ja 2. sõidus (anna andeks Orm, kui ma eksin). Et kõigile asi selge oleks, siis peaks Fun sarja kui võistlusdistsipliini edaspidi Ormula klassiks nimetama.
TULEMUSED
Aitäh korraldajatele!

7 comments:

peeter said...

Seletuskiri protesti asjus.
Teise stardi tegin Formula lauaga, mitte glisseerivates oludes, stardipoid riivates, vahetult peale rohelise lipu tõusmist. Umbes distantsi kümnendal meetril sõitis minu poomile tagant sisse üks muidu hea S klassi V tähega sõitja. Saadud löögist liikus minu taglas sõidu suunas ja laud hakkas vallama. Takerdunud poomi tõttu oli umbes viie sekundi jooksul laua juhtimine häiritud.

Andres said...

Nojah, eks see on ikka nii nagu onu Remuse juttudes: võõras võtab teiselt rasva, omanik saab märgi sappa, sootuks süütu kannatab!

orm said...

Tõsi ta oli, et sepikumehed meil stardis seljas elasid. Ka minul tuli seda kogeda. Aga nad elasid nii Mhedalt. Purjed olid neil ka nii suured, et varjasid tuule ära. Blokarti aga ei saa jätta, sest nüüd kui enam vette ei viitsi ronida, ongi igati sobiv tegeleda Blokartinguga. Seega Blokart ei sucki vaid just funnib....

Andres said...

Ma usun, et Blokart on väga lahe meelelahutus, kahjuks pole saanud proovida. Lihtsalt selline väike nali, kui lubad.

peeter said...

ütle midagi ka tütre üle pea kasvamise kommentaariks

Andres said...

Mis teemal sa seda ülepeakasvamist silmas pidasd, Peeter. Aegna Maratonil panin talle pika puuga, samuti nagu siis, kui tal suu kinni ei seisa. Ja kasvu vahe on siiski veel 7cm, kuigi jah, see endiselt väheneb. Tal läheb veel tiba aega.

peeter said...

Tulemusi vaadates jäigi silma, et seekord olid hoolitsev isa.

Samas selja tagant suud jälgida ei saa ju ?