Tuesday, July 15, 2008

Tiimjahe osales surfilaagris täiel rinnal.

Surfilaager tekitab igal kevadel-suvel, kui SEE välja kuulutatakse, vastakaid tundeid. Ühest küljest tahaks kindlasti minna ja suhelda surfi-sõpradega, teisest küljest on viimastel aastatel nähtud suured massid koos alkouimas noortega piisavalt ebameeldiv ja väsitav. Kuna sel aastal(2008) toimus surfilaagris ka EPL Raceboard EMV, siis oli otsus selge! -----"Minna!"

"Mändjala" laagrikohana üllatas meeldivalt. Kuna metsaalune pakkus piisavalt telkimisvõimalusi, siis hajus ka suur rahvamass ja õllesummeri tunnet ei tekkinudki.

Võistlused olid planeeritud reedele ja laupäevale. Kuna need eriti kellegisse peale võistlejate ei puutunud, siis oleks olnud muidugi parem valik neljapäev-reede, siis oleks ka purjelauakooli lapsed võistelda saanud. Kahjuks olid nüüd stardis vaid üks naisvõistleja ja noortest tegijatest vaid John ja Juss. Samas oli tore, et võistlejate üldarv oli siiski suurem kui eelnevalt kartsin- koguni 17.

Võistlusteks sebisin Jaagult ja Tomilt Hawaiist Bic Hybrid sverdiga tankeri. Suured tänud! Käisin sellega ka neljapäeval proovisõitu tegemas ja tunne oli arusaamatu- glissis oli krüssunurk olematu, pane tracki kuhu tahad. Samas, sverdiga läks päris hästi.

Stardis olid joonel 4 Jahedat- Kent, Andres, Rain, Karmo- 1/4 võistlejatest. Võistluse esimese stardi hetkel oli tuult päris palju (8m/s) ja arvestasin, et saan kaela ka kõigilt Techno lauaga sõitjatelt, kes glissis startisid. Päris nii halb seis siiski polnud, vaid Karmo oli esimeses märgis ees (Juss ja John RSX-del loomulikult kõige ees ja nii kogu võistluse jooksul). Kuna tuul sõidu jooksul vaibus, siis kadus ka Technode eelis ja juba allatuule lõpuks olin kolmas. Nii ka finisis. Teine sõit oli selles suhtes lihtsam,et polnud isegi vaja mõelda-kindel sverisõit ja kolmas koht. Viimases sõidus jäin stardis alla ja kui sain oma arust paudi tegemiseks ja vasakuga jätkamiseks piisavalt ette, pidin siiski kõik paremaga taganttulijad eest läbi laskma. Seega said esimeses krüssus pikalt ette Prodigytel sõitnud Jürgen ja Tom, nii jäi kuni finishini, kuigi allatuultes õnnestus nad peaaegu kätte saada. Prodigy on samuti laud, millel glissis mingit eelist pole, samuti mitte väga vaikse tuulega. Siiski, tuultega 4-5 m krüssab see uskumatult hästi, eriti arvestades selle väikest sverti.

Teine päev algas 6-7 m tuulega, kõik glissasid. Mul endiselt glissis krüssunurk puudus, seega otsustasin esimeses sõidus kindlalt sverdil krüssumärki sõita. Kuna Karmo oli vahetanud Techno One Design palgi vastu (millel ta on ilmselgelt Eesti parim), siis polnud mul tema vastu oma Hybridiga midagi panna ja olin finishis neljas. Kuna eelmise päeva seisuga olin Karmost ees 4 punkti, siis pidingi kõik sõidud tema järel lõpetama, et edu säilitada. Teises sõidus ei saanud aga kuidagi võitu kiusatusest testida glissis krüssu RSX-de vastu, seega otsustasin proovida. See oli totaalselt vale otsus, kiirust ja nurka polnud ja pärast esimest pauti olin vist viimane. Edasi läks sõit sverdil ja paremini. Teises krüssus õnnestus ka tuule kerge pööramine enda kasuks keerata ja lõpuks ikkagi neljas. Kolmas sõit kindla peale, kolmas koht ja kokkuvõttes Karmost ühe punniga ees. Kokkuvõttes igati lahe võistlus, vaid stardiliin oleks võinud pisut pikem olla, oleks tekkinud ka võimalus vasakuga starte teha.

Seega võistlused lõppesid J-tiimile igati õnnestunud tulemusega, seenioride klassis Tiimjahele ka kaksikvõit! Aga kui surf on fun siis raceboard on ikkagi Race-board. See on hullem kui Tammsaarel, "Tee tööd palju tahad, mingit armastust kusagilt ei paista." (thinK negative!) Võistelda oli muidugi lahe (jahe).

2 comments:

Karmo said...

ANDRES!

Kas Rehepappi tead ???
Võib olla tunned mõnda:-)
Eesti Eesti,
Ma tahan siia jääda!
Eesti Eesti ,
sinna tahan vaid
Ma lähen sügisel korraks Teamiga TARIFALE!Loomulikult koos SINUGA !
Hang Loose1

orm said...

Jah , jahedad olid tõeliselt jõuliselt esindatud. Treenitus ja oskused on neil head. Muidugi Karmo oli sellel võistlusel minule pettumus. Uskusin ja lootsin teda näha kõigi ees, sest on ta ju ikkagi Eesti parim senior. Samas, ega päevad ei ole vennad. Lisaks muidugi küsimus laua vahetuses? Kas seal juhendis ei olnud midagi sellist kirjas, et üks laud ja kaks purje, kaks uime ja üks svert. Igal juhul õnnitlused jahedatele. Kahju, et ei saa koos teiega osaleda senjor cupil. Olen jälle Eestist ära