Thursday, June 2, 2011

Esimene võistluspäev Gruissan'is

Eilne õhtu oli rohkem kui lõunamaine. Temperatuuri ca 12 kraadi. Kebabis õhtustasime kõleda tuule ja külma käes. Isegi lauale toodud vein oli alla normaalse temperatuuri ja joomiseks tuli Andresel seda põues soojendada.

Täna algas Grussanis Defi Wind võistlus. 13.00 oli Kipprite koosolek. 1h seletati prantsuskeeles kuidas sõita ja kuidas teistele teed anda. Inglise keelne tekst oli väga lühike. Ju siis prantslastele tuleb 10x asju selgitada enne kui nad asjast aru saavad.

Tuult oli justkui piisavalt 8-9m/s. Raja üks ots oli 10km, sõideti kaks ringi ehk kokku ca 40 km. Start õnnestus kõige paremini Andres Kasel, tema on ka Defi Windi esimese päeva Eestlaste võitja. Sõiduaeg alla 1h. Tom natuke tagapool aga ka 1h kandis, siis tükk maad konnasööjaid ja siis meie mehed, vahemikus 1.30-1.50h.
Tuul oli väga puhanguline. Esimeses märgis tuul kukkus, kogu algajate porukas ujus seal vees, ca 100 tk. Tiksudes tuli võtta märki. Tagasi tulles oli väike krüssu ots ning paljud pidid tegema veel paudi et teise märki tagasi jõuda.
Esimeste aeg oli ca 40 min. kandis. Andres Valkna läks alt lauavalikuga, võttis 100-se laua. Kõigil olid purjed natuke väikesed, kuid saime hakkama. Väga omapärane kogemus ja kõik meie mehed sõitsid raja läbi. Õhtul algab ametlik võistluste avamine, show ja LIVE bandid. Väga äge jazz muusika, tipptegijad Prantsusmaalt. Starti filmis ka kopter nii et loodame varsti ka uusi videosid näha. Korraks tuli ka päike välja ja temperatuur tõusis 18 kraadini. Peaageu juba nagu lõunamaa.

Päevakangelane oli Kent kes hoolimata oma jalavigastusest, sõitis raja läbi ja oli tulemusega igati rahul. Kaldal oli meile kaasa elamas ka kohalik hispaanlane Henri. Leidis meid üles lippude järgi. Võtsime õhtul päeva kokku: väga mõnus päev. Suurepärane ürituse organiseeritus ja prantslaste kohta üllatavalt täpne ajakava. Ka turva on omal kohal. Väljas oli ligi 50 kaatrit ja jetti, kes tagasid võistlejate tsoonis püsimise ja aitasid hädasolijad kaldale. Täpeset võistlejate arvu ei õnnestunud välja uurida kuid ca 900 ja 1000 vahel.
Aegna Maratoni korraldajatel oleks siit palju õppida.
1.päeva kokkuvõte:  http://www.continentseven.com/2011/06/03/defi-wind-2011/

Tervitused kõigile Eestimaal.

Rain EST188

2 comments:

Karmo said...

Tiimile peaksid kohalikud olud väga meelt mööda olema. On ju piisavalt jahe, et läbi pika talve oma treenitus maksma panna. Ja kuna Kask on treeninud ennast veelgi jahedamates oludes Soomes, siis siit ka mäekõrguselt parem tulemus. Pidage vastu, 3 tuuletut päeva veel!!! Meil siin Eestis ka keerulised olud, iga päev puhub;)

Hardcore said...

Tublid mehed!