Saturday, January 24, 2009

Uued tuuled, "PaPa Slall"!

23.jaanuaril tulid kokku jahedad helged pead, kus otsustati, et alates 2009 on Eesti slaalomiriik.
Team Jahe 1969 alustab (40 aastat sünnist) uut aastat tõsiste plaanidega. Eesmärk on meie armastatud spordiala lükata maailmakaardile ja alustada 2009 hooajal süstemaatiliste nn. "võsaslalli" võistlustega, kust hea alustada "maailmaturneed"!
Team Jahe võtab Eesti purilaua slaalomi edendamise oma kanda ja alustab 2009 aastat kõigile surfaritele mõeldud võistlussarjaga "PaPa Slall", mis koosneb hooaja jooksul vähemalt 5-st etapist. Ideaalis üritame korraldada 10 etappi (nenede hulgas HiiuSurf ja PärnuSurf), kus arvesse läheb 7 võistlust.
"PaPa Slall" on mõeldud treeningvõistlusena kõigile surfaritele, kellele meeldib kiirus ja oskus üritada teha pöördemärgis perfektne jibe.
Jahe eesmärk on tuua kiiruse juurde uusi tegijaid ja tõestada, et "sõidab surfar, mitte kamad!"

Etappide ajakava sõltub teadaolevalt ilmast, kus teamjahe.com teavitab võistluse toimumisest 1-2 päeva ette.

Alustame aprillis :-)

5 comments:

Jürka said...

Tore on! Ja alustama peaks juba mais juunis(aprill on veel parem), sest sügis tuleb siga kähku:( Mina, kui Jahe ja Pärnu Surfiklubi liige toetan seda kolme käega. Slall on meie tingimustes kõige mõistlikum, paraku jäävad ju tormituuled sügisesse(talve). Eelnevate aastate kogemused näitavad, et suvel on põhi purjed 5, 7 - 7,5 vähemalt Pärnus, mis on slalli jaoks ideaalsed, vähemalt enamikule sõitjatele, ka sobivad slalli jaoks freeride-move lauad, tugeva tuulega ka wave kama, nii et osavõtjaid peaks jaguma. Keelatud peaks olema formulaslall st. asi ei peaks minema ärapanemiseks.
Samas peaks üritused olema lihtsad, kuid igati korrektsed st. korraldus ja kohtunike töö. Slall vastalt prognoosile eeldab head eelnevat kodutööd, et kõigil oleks teada, mida teha tuleb, et ei tuleks lihtsalt bartak. On-ju eestikatelgi tihti nii, et seni kuni poid paika saab on ka tuul „paigas“. Korrektse korralduse puhul jõuab teha starte niipalju, kui kulub.
Meil Pärnus kahjuks on valdavalt siiski tuuled briisiga st. 11-12 algab ja peale nelja saab otsa, see-eest on mais juunis sõidupäevi hulgi. Normaalne oleks tuule miinumum 6,8 -7,2 m/s. üle 8m/s. on siiski suvel harva ja sellega me surfame niikuinii. Seitse metra keskmist, siis tavaliselt on puhangud juba kümne peal ja selle ilma jaoks on meil kõigil ka kama olemas, peale kauba on siis ka tavaliselt päike J
Võistlejal peaks selged olema meresõidureeglid ja ka slallireeglid. Keegi võiks sellest pikemalt eesti keeles kirjutada.
Seni on maailmas slalli peetud windsurfi kuningalaks, millest võtavad meeleldi osa nii wave, freestyle, kui ka formula ässad.
King is back !!!
Lisa: Pärnust pole kuningas lahkunudki :)

otto said...

Kõva sõna jahemehed. Abikäsi pole vaja.

Karmo said...

Aloha Otto!
Abiks on see kui võtad igast etapist sõpradega osa, oled igas märgis1. ja tekitad konkurentidele palju segadust ja :-)

otto said...

Karmo ära siis pärast solvund ole kui pead märgis minu selga vaatama. Manta sind see aasta ei päästa. Tuult

Karmo said...

Eks ma kohtunikukaatrist vaatan, kas Sa ikka ausalt mulle selga näitad. Tulemusi trükin ju mina ;-)