Sunday, July 27, 2008

Jahe käis Pakri saartel


Laupäeval, 26.07 toimus meie ülikoolisõprade igaastane kokkutulek. Peatuspaik Laulasmaa. Kuna programmis oli Väike-Pakri külastus, siis tuli minult otsus seda teha purjelauaga. Ikkagi ülevedamise raha kokkuhoitud ja trenn tehtud. Sain endale seltsiks ka sõbra Ülo. Varustuseks oli Techno 293 ning V8 8,5m2. Tuult oli vähe, ca 3-6 knotsi, puhus kirdest ehk sisuliselt vastutuule ots saarele. Sellest hoolimata startisime 12.00 paiku Kurkse sadamast.

Meie ülejäänud grupp viidi paatidega Väikse Pakri idakaldale. Meie laudadega võtsime suuna kahe saare vahele. Ülol oli Starboard GO 160.

Tegu on imelise piirkonnaga: madal põhi, kivid ja taimed koos väikeste kaladega kohati näha. Viimases osas tuli päris palju vaeva näha, et kitsas, kahte saart eraldavas kanalis rada leida, ja seda otse krüssates.
Peale ca 3h loksumist jõudsin lõpuks kahte saart ühendava tamm-sillani mis on kahjuks hävinud. Kohtusingi seal oma kaaslastega. Kasu oli Walki-Talkidest, mis sai veekindlasse kotti pakitud. Sai teistega sidet pidada. Ylo loobus viimase otsa sõidust ja jättis laua saare lõunatippu, ning tuli jala järgi. Pakri saarte vahel on kaks väikest saarekest, lõunapoolne on mingi linnuparadiis, teisel aga lausa mingi katusega ehitis, arvatavasti sõdalaste ajast.

Peale väikest einet tagasi allatuult. Tipus ootasin lonkiva Ülo järgi ja siis tulime koos allatuult vaikselt tagasi. Kokku ca 5h pidevat sõitu. Hea treening Aegna Maratoniks.
Pühapäeval jagus tuult Laulasmaa rannas lausa glissis sõiduks. Vesi supersoe, praktiliselt lainet polnud.

Kordaläinud nädalavahetus. Surf on lahe, TeamJahe, Rain.

No comments: